Nieuws

STYLIST IN EIGEN WONING? DAT KAN MET DEZE TIPS!

Je kent ze vast wel: de mooie, frisse en eigentijdse interieurs die we spotten op Instagram. We zijn er stiekem een beetje jaloers op en dromen van onze eigen insta-proof woning. Hoe gaan professionele stylisten eigenlijk te werk? Wij geven je een aantal tips!

 

1. Hou niet vast aan accessoires die je niet nodig hebt

Professionele stylisten zijn er echt goed in om voor elk woonaccessoire het perfecte plekje in huis te vinden. Vaak verzamelen we doorheen de jaren heel wat toffe spullen die niet altijd goed tot zijn recht komen. Afscheid nemen van emotioneel geladen items is moeilijk en het is belangrijk om hier goed over na te denken. Heb je besloten om het voorbeeld van professionals te volgen?  Ontdoe je dan van woonaccessoires die geen vaste plaats hebben in je interieur. Verkoop ze, gooi ze weg of doneer ze aan een kringloopwinkel.

 

2. Opbergers zorgen voor rust in je hoofd

Opbergmanden zijn de beste vriend van iedere stylist. Het is zoveel eenvoudiger om een ruimte netjes en georganiseerd te houden wanneer je speelgoed en rondslingerende spullen mooi en praktisch kan opbergen. Een trendy opbergmand zorgt dus snel voor een opgeruimd huis en voor rust in je hoofd!

 

3. Kleine aanpassingen maken een wereld van verschil

Je hoeft niet onmiddellijk een hele set nieuwe meubels te kopen om je interieur op te frissen. Werk met wat je hebt en denk ook eens buiten de lijntjes. Woonaccessoires hoeven trouwens niet perfect bij elkaar passen. Je kan perfect stijlen met elkaar mixen. Een paar nieuwe woonaccessoires kunnen je opnieuw verliefd laten worden op je interieur. Kaarsen, vazen, een schilderij of enkele nieuwe kussens in een ander kleurtje kunnen een groot verschil maken.

 

4. Voeg groen toe!

Niet geld maar planten zorgen voor nieuw leven in een interieur. Maak een speels arrangement met planten in een hoek van de ruimte of op een tafel.  Je zal merken dat planten je interieur zoveel frisheid, zoveel sfeer en uniekheid geven.