Nieuws

Maak je woning winterklaar

Met de winter in aantocht geven we graag een paar tips om jouw onroerend goed in topconditie te houden. Zorg ten eerste zeker voor voldoende verwarming tijdens de wintermaanden Zo vermijd je het risico op vocht, het bevriezen van de waterleidingen, scheuren van de sanitaire buizen,… Zorg ervoor dat de temperatuur in de woning niet daalt onder de 12 graden om zulke problemen te voorkomen.

 

1. Sluit buitenkranen af

Vergeet de buitenkranen niet af te sluiten. Zo zorg je ervoor dat Koning Winter je waterleidingen niet doet bevriezen en/of barsten.

 

2. Kijk je verwarmingsketel na

Kijk de drukmeter na en vul bij indien nodig. Het reinigen en onderhouden van een gasketel is trouwens verplicht om de 2 jaar (stookolieketel jaarlijks). Een goed onderhouden ketel verwarmt immers beter en efficiënter. Ga tot slotte regelmatig na of er voldoende stookolie in de tank zit en bestel tijdig bij.

 

3. Laat de schoorsteen vegen

Laat tijdig je schoorsteen nakijken om schoorsteenbranden te voorkomen.

 

4. Vermijd tocht

 Vermijd tocht door kieren en spleten: Langs ramen en deuren verlies je veel warmte. Het plaatsen van tochtstrips kan hierbij soelaas bieden.

 

5. Reinig de dakgoten

Controleer het dak en reinig tijdig de dakgoten: Ga na of er geen dakpannen of leien verschoven of stuk zijn. Een kleine fout kan al zorgen voor grote gevolgen. Maak ook tijdig uw dakgoten zuiver zodat het regenwater vlot weg kan.