Nieuws

Je huis klaar maken voor verkoop? Dat doe je met deze≠ insider-tips!

Een woning verkopen doe je niet elke dag. Wanneer je de beslissing genomen hebt om te verkopen, dan wil je dit het liefst zo snel mogelijk achter de rug hebben. Wil je graag weten wat je zelf kan doen om je woning aantrekkelijk te maken voor potentiële klanten? Onze Machon makelaars geven je graag enkele tips!

 

#1. De kracht van de eerste indruk

Vaak geldt “liefde op het eerste gezicht” wanneer bezoekers de woning bezichtigen. Uit onderzoek blijkt dat mensen binnen 90 seconden na de eerste kennismaking onbewust een oordeel vellen. Het is dus heel belangrijk dat je zorgt voor een goede eerste indruk. Zorg er daarom voor dat de oprit en de gevel van de woning er piekfijn uitzien.

 

#2 De psychologie van geuren

Geuren zijn niet meer weg te denken uit ons leven. Van alle zintuigen heeft geur de meeste invloed op onze emoties. Geurbeleving is persoonlijk, dus probeer sterke geuren zoals vanille en lavendel te vermijden. Aangename geuren zoals een versgebakken cake of brood, de geur van verse koffie,… bezorgen ons een aangename sensatie en geven de potentiële koper een gevoel van huiselijkheid.

 

#3 Opgeruimd staat netjes

Zorg er altijd voor dat de woning er netjes bij ligt. Bezoekers die door de rommel heen kijken en de woning kunnen visualiseren zonder al die spullen zijn uiterst zeldzaam. Hoe rommeliger de woning, hoe moeilijker iemand zich erin ziet wonen. Maak de woning dus uitnodigend en berg familiefoto’s, verzamelingen en persoonlijk spulletjes op in een kast. Maak zeker ook het aanrecht in de keuken volledig leeg, klop de kussens in de zetels op, trek de gordijnen open, maak de bedden op, verwijder kalkresten in de badkamer. Op die manier maak je het extra gezellig voor de bezoekers.

 

#4 Een fris gevoel met bloemen en planten

Een woning waarin bloemen en planten de kamers versieren, straalt veel meer warmte en gezelligheid uit dan een woning waarin geen enkel stukje groen te vinden is. Planten stralen rust uit, waardoor mensen zich meer ontspannen en optimistischer voelen. En geef toe, wanneer je potentiële klanten over de vloer krijgt, wil je toch liefst dat ze optimistisch zijn, niet?

 

#5 De kracht van muziek

Ons brein bloeit op van muziek. Of het nu Bach of Beyoncé is, muziek maakt ons gelukkiger en ontspannen. Zorg daarom voor rustige achtergrondmuziek die niet teveel aandacht opeist, maar toch  een ontspannend effect heeft op de bezoekers.

 

#6 Staat je woning al een tijdje te koop? Richt het huis dan opnieuw in

 Als verkoper heb je een emotionele band met je woning. Je richt je huis in naar je eigen stijl maar die stijl is niet noodzakelijk die van een kandidaat-koper. Wanneer je vindt dat de verkoop te lang op zich laat wachten, kan je er voor kiezen om het huis opnieuw in te richten. Schilder de muren in een neutrale tint en haal inspiratie op online woonblogs zoals https://www.maisonsdumonde.com of https://makeover.nl  . Niet iedereen is een handige Harry. Je kan ook beroep doen op vrienden of professionele vaklui. Reken voor de kosten tussen de 1.000 en de 3.000 euro of ongeveer 1% van de vraagprijs.

    

Heb je nog vragen over de verkoop van je woning of wil je meer weten over vastgoed en wat er allemaal bij komt kijken? Neem dan zeker eens contact op met één van onze makelaars!